Sabit devirli kodlardan maksimum uzaklığa ayrışabilen kuantum kodların inşası - Sarı, Mustafa (My University, 2019)
Kuantum mekaniğinin klasik mekaniğe teorik olarak üstünlüğü kuantum hesaplama ve iletişim üzerine çalışmaları yoğunlaştırmıştır. Fakat bu durum iyi kuantum hata düzelten kodların inşası problemini ortaya çıkarmıştır. Bu tez çalışmasında lineer kodların bir sınıfı olan sabit devirli kodlardan iyi parametrelere sahip kuantum kodlar elde edilmiştir. Bölüm 1’de literatür özeti, tezin amacı ve hipoteze yer verilmiştir. Bölüm 2’de sonraki bölümlerde ihtiyaç duyulan lineer kodlar, sabit devirli kodlar ve kuantum kodlar hakkında temel tanım ve sonuçlar verilmiştir. Bölüm 3’te literatürde var olan kuantum kodların parametreleri iyileştirilmiş ve maksimum uzaklığa ayrışabilen kuantum kodların bir sınıfı için farklı bir inşa verilmiştir...
Tez (Doktora) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019
Keywords: Sabit devirli kod; Tanımlayıcı küme; Kuantum MDS kod; Dolaşık; Destekli kuantum MDS kod