Seyfi Arkan monografisi - Özkaya, Banu Özlem (My University, 2011)
Bu çalışmada amaç, Seyfi Arkan ile ilgili `tüm' verilerin bir araya getirilmesi ve böylelikle Arkan hakkında ileride yapılacak çalışmalara bir altlık oluşturulmasıdır. Fakat sırf bu `bir aradalığın" da kendi "anlatısını" oluşturduğu gözden kaçırılmamalıdır. Öncelikli olarak Arkan'ın ürettiği işlere ulaşılmaya çalışılmış, yapı ve projeleri yayınlandığı ilk haliyle çalışmaya aktarılmış, çoğu zaman tanıtıcı fotoğraflar, dönemin mimari anlatım dilini aktarabilmek adına ilk basıldıkları şekliyle sıralanmışlardır. Tırnak içinde verili tüm metinler, yazıldığı ilk hali ile aynen kullanılmışlardır. Arkan'ın kendi yayını olan `broşür' hem Arkan'ın kendi yayını olması açısından, hem de zaten yayınlandığı gerekçeyle, Arkan'ın ürettiği işlere ilk ağızdan ulaşılmasını sağlayan bir malzeme olarak çalışma için önemli olmuştur.Arkan hakkında yapılmış tez, basılmış kitap ve makaleler öncelikle, hem çalışmanın odağını oluşturan Arkan yapı ve projeleri, hem de mimar hakkında ne sıklıkla çalışıldığı, hangi zamanda Arkan hakkında iş üretildiği bilgisi adına yararlanılmıştır. Mimarlar Odasının 2010 yılında İstanbul'da düzenlediği Seyfi Arkan Anma Sempozyum'undan, özellikle 1955 sonrası Arkan yapı ve projelerine ulaşma olanağı bulunmuştur.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2011
Keywords: Seyfi Arıkan; Mimarlık üretimi; Seyfi Arıkan yayınları