Yersel enerji kayıplarının deneysel olarak incelenmesi - Canbulat, Necdet (My University, 1993)
Bu çalışma iki kısımdan meydana gelmektedir. Birinci kısım teorik çalışmadır. İkinci kısım ise deneysel çalışmadır. Teorik çalışmada hidrolik bahsinin bazı temel prensipleri ele alınarak teorik model kurulmuştur. Deneysel çalışmada ise sürtünme kayıplarının tespit edilebilmesi için bir deney seti kurulmuştur. Kurulan deney seti üzerinde değişik şartlarda ve değişik noktalarda sıvı sürtünme kayıpları ve bağlantı elemanlarındaki lokal kayıpları tespit edilmiştir. Bilahere, elde edilen bu deney sonuçları tezde sözü edilen teorik buluntularla mukayese yapılmıştır. Mukayese sonunda bulunan sonuçların teoriyi destekler mahiyette olduğu ve uygunluğu görülmüştür.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1993
Keywords: Yersel enerji kayıpları; Dinamik benzerlik ve reynolds sayısı; Deney setinin konstrüktif özellikleri