Twitter verilerini anlamsal sınıflandırma - Meral, Meriç (My University, 2014)
İnternetin büyümesi ve insanların kişisel fikirlerini paylaşmaları ile sosyal medya önemli bir bilgi kaynağı haline gelmiştir. Sosyal medya verileri ham haliyle çok kirli olduğu için üzerinde işlem yaparak gerçeğe uygun sonuçlar çıkarmak mümkün olamaz. Bu çalışmada, Twitter'dan toplanan veriler üzerinde algı analizi yapılmıştır. Bu analiz gerçekleştirilirken doğal dil işleme ve Naïve Bayes, Rastgele Orman ve Destek Vektör Makinesi gibi makine öğrenmesi yöntemleri kullanılarak, akıllı bir sistem oluşturulmuş ve elde edilen sonuçlar karşılaştırmalı olarak verilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2014
Keywords: Sosyal medya; Sınıflandırma; N-gam; Sözlük tabanlı; Kök bulma; Destek vektör makinası; Rastgele orman; Naive Bayes