Çelik çevrelerde uygun formun araştırılması - Sözen, Şahin (My University, 1997)
Çalışmamda aynı fiziksel ortamda olduğu ve aynı fiziksel etkilere maruz kaldığı varsayılan biri dolu gövdeli, diğeri kafes sistem iki farklı yapının ekonomiklik yönünden birbiriyle karşılaştırılması yapılmıştır. Bunun için, üç bölümden oluşan çalışmamın birinci ve ikinci bölümlerinde yapıların maruz kaldıkları yükler ayrı ayrı hesaplanmış, ve bu yükler altında açıklığı ve yüksekliği ayrı ayrı değişen sistemlerin, bilgisayar programı yardımıyla statik analizi yapılmıştır. Elde edilen sonuçlar değerlendirildikten sonra, sistemi oluşturan elemanlar boyutlandırılmıştır. Açıklığı ve yüksekliği değişen her yapı için çubukların toplam ağırlıkları hesaplanmış, ve aşık ve stabilite bağlantıları ağırlıkları da ilave edilerek her lm2'ye düşen çelik ağırlığı tespit edilmiş ve tablolaştırılmıştır. Tablolaştırılan bu değerler üçüncü ve son bölüm olan sonuç bölümünde ele alınarak irdelenmiştir. Ayrıca sonuç bölümünde çözüm yöntemleriyle alakalı bazı tespitlere yer verilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1997
Keywords: A grubu çözümleri genel karakteristikleri (1-16 ); B grubu çözümleri genel karakteristikleri (1-16 ); Sistemi etkileyen yükler; Statik çözüm için sap90 verisi; Çerçeve elemanlarının boyutlandırılması