Damla sulama CAD yazılımı - Oranlıer, Burak (My University, 2008)
Damla sulama sistemlerinin tasarımı çok sayıda değişkenin göz önüne alınmasını gerektirdiğinden dolayı oldukça karmaşıktır. Bu sebeple, tasarım aşamasında bilgisayar araçları kullanmak oldukça faydalı olacaktır. Bu çalışmada CAD tabanlı bir yazılım hazırlanmış ve damla sulama CAD yazılımı hazırlamak için anahtar bilgiler sunulmuştur. Damla sulama sistemlerinin tasarımında boru hatlarının düzeni önemli bir yere sahiptir. Yazılım lateralleri parsel üzerine kendiliğinden çizmektedir. Lateral ve dağıtım borusu boruları boyunca basınç dağılımı ve parseldeki tüm damlatıcı debileri hesaplanmaktadır. Damlatıcı girişindeki basınç yükü bilindiğinde buna bağlı olarak damlatıcı debisi bulunur. Sunulan teknik ile yapılmış çözümler, daha önce kabul edilmiş tekniklerle karşılaştırıldığında oldukça yakın sonuçlar bulunmuştur.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2008
Keywords: Ana boru hattı; Manifold boru hatları; Damlatıcılar; Her sulamada uygulanacak sulama suyu miktarı; Bitki su tüketimi