TiO2 ince filmlerin üretilmesi ve fotovoltaik özelliklerinin incelenmesi - Öztürk, Sevdiye (My University, 2011)
TiO2 filmlerin temiz enerji üretimindeki yeri hem fotokatalitik hem de fotovoltaik özelliklerinden kaynaklanmaktadır. Bu çalışmada öncelikle saf TiO2 ince filmler farklı kalınlıklarda (katlarda) cam ve p-tipi silisyumaltlıklar üzerine "spin coating" yöntemiyle kaplanarak optik, elektriksel ve fotovoltaik özellikleri incelenmiştir. Elde edilen sonuçlar doğrultusunda en iyi fotovoltaik özelliği gösteren örneklerin tek katlı filmler olduğu görülmüş ve sonraki çalışmalar, bu özellikteki filmler üzerinde gerçekleştirilmiştir.TiO2 çözeltisi farklı oranlarda kobalt tuzu ile katkılanmış ve bu çözelti ile kaplanan örneklerin elektriksel ve optik özelliklerinin değişimi incelenmiş ve fotovoltaik özelliğin en fazla olduğu oran belirlenmiştir. Kobalt katkısının TiO2 ince filmlerin fotovoltaik özelliklerini iyileştirdiği gözlemlenmiş ve farklı geçiş metalleri için bu deneyler tekrarlanmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2011
Keywords: TiO2 ‘nin genel özellikleri; Metal-yarıiletken kontaklar; TiO2 ‘nin kimyasal ve fiziksel özellikleri; TiO2 ince filmlerin kaplanması