Toplam kalite yaklaşımı çerçevesinde elektronik ortamda insan kaynakları yönetimi ve bir uygulama - Özkan, Özgür (My University, 2006)
Toplam kalite yönetimi, İnsan kaynakları yönetimi ve Elektronik insan kaynakları yönetimi konuları günümüzde daha fazla önem kazanmaya başlamıştır. Çalışmada toplam kalite yaklaşımı çerçevesinde elektronik ortamda insan kaynakları yönetimi konusu incelenmiş ve bir uygulama ile desteklenmeye çalışılmıştır.Toplam kalite yönetimi çok boyutlu bir şekilde ele alınmıştır. Toplam kaliteyönetimi, kuramsal olarak ve tarihsel gelişimi açısından incelenmiş, neden ve nasıl yapıldığı, ne gibi faydalar sağladığı ortaya konmuştur. Toplam kalite yönetimi ile İnsan kaynakları yönetimi arasındaki ilişki çeşitli yönleriyle incelenmiştir.Personel yönetiminden, İnsan kaynakları yönetimine, İnsan kaynakları yönetiminden de, Elektronik insan kaynakları yönetimine geçiş süreci incelenmiş, aradaki farklar ortaya konulmuştur. Değişen teknolojik yapı ile birlikte İnsan kaynakları yönetim fonksiyonlarının elektronik ortama taşınması ve bunun organizasyonlar tarafından tercih edilme nedenleri üzerinde durulmuştur.Çalışmada amaç, Toplam kalite yönetimi, İnsan kaynakları yönetimi ve Elektronik insan kaynakları yönetiminin kuramsal ve uygulamalı olarak ele alınması ile bu sistemlerin birbirleriyle etkileşimlerini inceleyerek, bu konuda genel bir bakış açısı sağlamak olmuştur.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2006
Keywords: Toplam Kalite Yönetimi; İnsan kaynakları yönetimi; Elektronik ortamda iky