Tiroid kanserli hastalardan alınan kan örneklerindeki bazı minerallerin değerlendirilmesi ve foton-atomik parametrelerinin tayini - Balkan, Begüm (My University, 2015)
Tiroid kanser insidansı bugün tüm dünyada artmakta olup. bunun arkasında yatan neden tam olarak belli değildir. Tanı yöntemlerindeki gelişme ve tiroid kanserlerinde gerçek sayısal artış bu duruma neden olarak öne sürülmektedir.Bu çalışmada,Tiroid kanserli hastaların kan serumlarından elde edilen bazı minerallerin ICP-OES ile analizleri yapılıp konsantrasyonları elde edildi. Yapacağımız analiz ile kan serumu örneklerinde radyoiyot tedavisi sonrası meydana gelen yapısal değişiklikler incelenmiştir.Daha sonra ZXCOM programı ile elektron yoğunluklarına bakılarak tedavi öncesi, tedavi sonrası arasındaki farklılıklar incelendi.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2015
Keywords: Tiroid kanseri; Elektron yoğunluğu