2000 yılı sonrası bankacılık sektörünün gelişimi - Arslan, Uygar (My University, 2010)
Yüksek lisans bitirme tezimi bankacılık sektörünün 2000 yılı ve sonrasında yaşadığı köklü değişiklikleri ve sektörün geldiği durumu göstermek amacıyla hazırladım. Çalışmayı hazırlarken beş ana başlıkta topladım. Yapısal ve teknolojik gelişmelerden de bahsettiğim tezimde Avrupa Birliği etkilerini de bankacılık sektörü ile ilişkilendirdim. Sektörü 2000 yılı öncesi ve sonrası olarak daha ağırlıklı ise 2000 yılı sonrasını irdeleyerek inceledim. 2001 yılı krizinden sonra sektörün çok ciddi bir tekrar yapılanma sürecine girmesini BDDK başlığı altında, Avrupa Birliği etkilerini de hem ilgili başlıkta hem de Basel II başlığı altında anlatmaya çalıştım. Teknolojiyi kullanmada önemli atılımlar yapan Türk bankacılık sektörünü ilgili başlık ile de aktarmaya çalıştım. Sonuç olarak yaşadığı önemli krizler ile inişli çıkışlı yıllar geçirmiş olan Türk Bankacılık sektörünün hem içsel hem de dışsal etiler altında nasıl şekillendiğini göstermeye çalıştım.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2010
Keywords: Türk bankacılık sektörü; Bankacılık düzenleme ve denetleme kurumu (BDDK); Basel kriterleri