Yüksek sıcaklıkta çalışan bantlı konveyörler - Demir, Murat (My University, 2006)
Malzeme iletiminde konveyör sistemleri yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu iletim sistemlerinin kullanıldığı çimento fabrikaları, maden ocakları , kireç ocakları , dökümhaneler ,gübre fabrikaları , kimya endüstrisi , tuğla fabrikaları , çelik üretim , tesisleri ve enerji santrallerinde kullanılan bantlı konveyörler yüksek sıcaklık altında çalışmaktadır. Bu çalışmada bu tip konveyörlerin genel özellikleri , bu sistemde kullanılan ısıya dayanıklı bant çeşitleri ve bunların özellikleri , projelendirme esasları ve konstrüksiyonları üzerinde durulmuş , yüksek sıcaklık altında çalışan bir bantlı konveyörün tasarımı yapılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006
Keywords: Bantlı Koveyörler; Yüksek sıcaklıkta çalışan bantlı konveyörlerin projelendirme esasları; Isıya dayanıklı konveyör bantları