1-metoksi-2-karboksimetoksitiyokzanton fotobaşlatıcısının fotofiziksel özelliklerinin incelenmesi - Uzaşçı, Serena (My University, 2009)
Bu çalışmada, tek bileşenli bir fotobaşlatıcı olan 1-Metoksi-2-karboksimetoksitiyokzanton (MCM-TX) sentezlendi, UV-Vis, FT-IR ve 1H NMR yöntemleri ile karakterize edildi. Metilmetakrilatın fotobaşlatılmış polimerizasyonu MCM-TX beraberinde gerçekleştirilerek, polimerizasyon dönüşüm yüzdeleri ağırlıkça hesaplandı.Fotobaşlatıcının çok fonksiyonlu akrilatlar beraberindeki etkinliğinin incelenmesi amacıyla, üç fonksiyonlu bir akrilat olan trimetilolpropantriakrilatın fotopolimerizasyonu MCM-TX varlığında Foto-DSC yöntemiyle incelendi.Fotobaşlatıcının fiziksel özellikleri, fotoağarma, floresans, fosforesans ve lazer flaş fotoliz yöntemleriyle incelenerek fotobaşlatma mekanizması aydınlatıldı.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2009
Keywords: Fotobaşlatıcı; Tiyokzanton; Fotomelipolimerizasyon; RT-FTIR; Foto-DSC