Mevcut buhar türbin santrallerinin yenilenmesinde kullanılan yenileme yöntemlerinin karşılaştırılması - Koç, Muhammet (My University, 2002)
Mevcut buhar türbin santrallerinin yenilenmesinin temelini , fosil yakıtlı buhar türbin santraline gaz türbini yerleştirilmesi ve gaz türbini çıkışındaki eksoz gazlarının ısısından yararlanılarak çevrimin kombine çevrime dönüştürülmesi oluşturur. Uygulanan tüm sistemlerde eklenen gaz türbini ile santral güç kapasitesi artırılır ve eksoz gazındaki ısıdan yararlanılarak santralin verim değeri yükseltilir. Uygulanan yöntemler bu çalışmada anlatılmış ve birer uygulama örnekleri verilmiştir. Uygulama örnekleri tesise özgü verilerin ve standart olarak kabul ettiğimiz veriler ışığında termodinamik denklemler kullanılarak Visual Basic ortamında tarafımdan hazırlanmış Yenileme Yöntemleri adlı bilgisayar programı ile yapılmıştır. Sonuçlar Excel-Grafik programına aktarılmış ve elde edilen grafikler yorumlanmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2002
Keywords: Tam yenileme yöntemi; Topping paralel yenileme sistemi; Yenileme yöntemleri; Gaz türbini; Atık ısı kazanı; Pinch noktası; Buhar türbini