Menzil kavramının konut bağlamında İstanbul örneğinde mahalle dokusu ve kapalı siteler üzerinden okunması - Ekenyazıcı Güney, Efsun (My University, 2013)
Kentli birey gündelik yaşamını barınma, çalışma ve sosyalleşme ilişkilerinin oluşturduğu üç ana eksende deneyimlemektedir. Bu tez bahsedilen deneyimlerin
Tez (Doktora) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2013
Keywords: Menzil; Değşim; İstanbul; Konut yerleşimi; Kapalı site; Mahalle dokusu