Lie grupları üzerindeki afin ve bilineer kontrol sistemlerinin kontrol edilebilirlik bağlantısı - Arıkan, Elif Esra (My University, 2009)
Lie Grubu Üzerindeki Afin Kontrol Sistemleri incelenmiş ve genelleştirilmiş Heisenberg Lie grubu üzerinde Afin kontrol sistemi örneklendirilmiştir. Bu çalışma 2 bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, manifold, Lie grubu, Lie cebiri, onların üstel tasviri ve adjoint gösterilimi gibi kontrol edilebilirlik için gerekli olan temel kavramlar örnekleriyle birlikte yer almıştır. İkinci bölümde ise Lie grubu üzerindeki Afin kontrol sistemleri incelenmiş ve, lineer ve bilineer kontrol sistemleri durumları irdelenmiştir. Genelleştirilmiş Heisenberg Lie grubu üzerinde afin kontrol sistemi örneğine yer verilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2009
Keywords: Lie grubu; Kontrol edilebilirlik; Otomorfizma