Nervürlü plakların sonlu elemanlar yöntemiyle eğilme ve dinamik problemlerinin çözümü - Çabuk, Serap (My University, 1994)
Bu tez çalışmasının öncelikli amacı sonlu elemanlar yöntemini kullanarak nervürlü plakların dengesini ve titreşimini incelemektir. Bu amaçla, önce elastisitedeki varsayımlara göre, plaklara ait denklemler çıkarılmıştır. Düz plaklar için bulunan bu denklemler, nervürlü plaklar incelendiğinde nasıl bir şekil alıyor ? Bununla ilgili bir varsayım yapılarak yeni bir plak rijitiiği elde edilmiştir. Bulunan bu yeni plak rijitliğine göre sonlu elemanlar yöntemi kullanılarak nervürlü plaklar için genel eleman rijitlik matrisi ekle edilmiştir. Plağın denge durumunu kısaca inceledikten sonra, yapı sistemlerinin titreşimleri konu edilip hareket denklemlerinin çıkarılışı ve çözümü ele alınmıştır. Sonuç olarak, nervürlü bir plağın Fortran 77 programlama dilinde yazılmış bir programla statik ve dinamik çözümleri yapılmıştır. Elde edilen sonuçlar SAP 90 hazır programı sonuçlan ile karşılaştırılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1994
Keywords: Elastik plak teorisi; Sonlu elemanlar yöntemi; Dinamik