Doğrusal olmayan regresyonda asimptotik yöntemle bootstrap örneklemesi - Özdemir, Aslıhan (My University, 2011)
Doğrusal olmayan regresyonda parametrelerin aralık tahminleri (ya da parametrelere yönelik hipotez testleri) asimptotik normalliğe dayanmaktadır. Asimptotik normallik büyük örnek hacmi gerektirdiğinden bu yaklaşım her zaman gerçekçi değildir. Bazen örnek büyüklüğünün arttırılması son derece zahmetli ya da maliyetli olabildiğinden asimptotik normalliğe dayalı yöntem pratik olmamaktadır. Bu çalışmada eldeki veri doğrusal olmayan regresyon ile modellendikten sonra asimptotik normalliğe almaşık Bootstrap gibi parametrik olmayan bir yöntemle ile aralık tahminlerine gidilecektir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2011
Keywords: Basit tesadüfü Örnekleme; Bootstrap yöntem ve temel kavramlar; Doğruasl regrasyon analizi