Nötron bakımından zengin atom çekirdeklerinde dev çoklu rezonansların incelenmesi - Çınar, Emel (My University, 2013)
Bu çalışmada, Dev Çoklu Rezonanslar nötron bakımından zengin atom çekirdekleri olan Ca ve Ni, çekirdekleri için Skyrme kuvveti SLy4 kullanılarak hesaplanmıştır. Hesaplamalar, öz-uyumlu alan teorisi olarak bilinen Hartree-Fock (HF) ve Bağımsız Faz yaklaşımı (RPA) yöntemleri kullanılarak yapılmıştır. Yapılan hesaplar sonucu, Skyrme kuvveti için dev çoklu rezonans enerji değerleri karşılaştırılmıştır ve genelde deneysel verilerle uyuştuğu gözlenmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2013
Keywords: Dev çoklu rezonans; Skyme kuvveti; Hartree-Fock; Bağımsız faz