Doğu Anadolu Bölgesinde ısı yalıtımlı duvar kesitleri oluşturulması ve yoğuşma kontrolü (Erzurum Örneği) - Kavas, Esra (My University, 1997)
Bu çalışmada yapı kabuğunu oluşturan öğelerden biri olan saydamsız dış duvar kesitleri incelenmiş, ısısal konfor yönünden değerlendirilmiştir. Çalışmanın amacı,. ısı yalıtım yönetmeliğinde önerilen kesitler ve,. güncel yalıtım malzemeleriyle oluşturulan kesitlerin en çok uygulanabilirliği olanlarının seçilip iç yüzey sıcaklığı (İYS) açısından incelenmesi, yoğuşma kontrolünün yapılması ve kesitlerin ısısal konfor açısından uygun olup olmadığı belirlenerek uygulamada yararlanılabilecek sonuçlar ortaya koymaktır. Çalışma 4 ana bölüm ve eklerden oluşmaktadır. 1. Bölümde, ısısal konfor etkenlerin yapı kabuğuyla ilişkisi anlatılmıştır. 2. Bölümde Doğu Anadolu Bölgesi ve Erzurum ilinin iklimi tanıtılmış, iç iklimsel koşullar belirlenmiştir. 3. Bölümde, Erzurum ilinin iklim koşullarında, duvar kesitleri, iç yüzey sıcaklığı ve yoğuşma yönünde incelenmiştir. 4. Bölümde, incelenen kesitler karşılaştırmalı olarak değerlendirilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1997
Keywords: Doğu Anadolu Bölgesi; Isısal konfor; Yapı kabuğu; Yoğuşma