Bazı diferensiyel denklemlerin homotopi pertürbasyon metodu ile çözümü - Yener, Gökhan (My University, 2009)
Mühendislik ve fen bilimlerinde ortaya çıkan diferansiyel denklem problemlerini çözmek için bir çok mevcut metot bulunmaktadır. Bu çalışmamızda da diferansiyel denklemler için yeni gelişmekte olan Homotopi pertürbasyon metodu sunuldu. İlk olarak metodun temel esasları gösterildi ve ardından metotla ilgili bazı lineer ve lineer olmayan diferansiyel denklemler için Homotopi pertürbasyon metodunun nasıl uygulandığı örneklerle gösterildi. Bu örneklerden bazıları için elde edilen sonuçların kesin çözümlerle arasındaki fark incelendi.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2009
Keywords: Homotopi permütasyon metodu; Lineer denklemler; Pertürbasyon