Simetrik operatörlerin kendine eş genişletilmeleri ve bazı diferansiyel denklemlere uygulanması - Tırmıkçıoğlu, Nihan (My University, 2003)
Bu çalışmada Hubert uzayında tanımlı simetrik operatörlerin defekt indislerinin eşit olması halinde kendine eş genişletilmeleri incelenmiş ve çeşitli adi diferansiyel denklemlere uygulamaları verilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2003
Keywords: Defekt indisleri ve cayley dönüşümleri; Kendine eş genişletilmelerin oluşturulması; Simetrik operatörlerin kendine eş genişletilmelerinin oluşturulması; İkinci derece adi diferansiyel operatörler uygulamalar