Zihin haritası yöntemiyle kariyerin anlamlandırılması: İşletme öğrencilerine yönelik bir araştırma - Pınarbaşı, Fatih (My University, 2017)
21.yüzyıl itibariyle dünya ve ülkemiz önemli değişimlerden geçmektedir. Tüketim alışkanlıkları, iş yaşamı, davranışlar ve bakış açıları her gün yeni değişimlerle karşılaşmaktadır. Kariyer de değişim yaşayan konulardan birisidir. Bu çalışmada işletme öğrencilerinin kariyer anlamlandırmalarını kalitatif yöntemle araştırmak amaçlanmıştır. Çalışmada yöntem olarak kalitatif yöntemlerden derinlemesine mülakat yöntemi kullanılmış, 14 işletme bölümü öğrencisi ile derinlemesine mülakat gerçekleştirilmiştir. Çalışmanın sonucunda, kariyerin tanımlanması, kariyer hazırlığı, kariyer bilgi kaynakları, kariyerde hedeflenen amaç ve seçilen mesleki bölüm, kariyerde gelecek ve kariyer-aile hayatı konularında literatürü destekleyen bulgular elde edilmiştir. Literatürü destekleyen bulgulara ek olarak, günümüz iş koşullarına dair bulgulara da rastlanılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2017
Keywords: Kariyerin anlamlandırılması; Kariyer kimliği; Zihin haritaları; İşletme öğrencileri