Asenkron motorun elektronik hız kontrolü - Küçükgüzel, Erhan (My University, 2000)
Hız kontrolü için bu çalışmada frekans çevirici ilkesi kullanılmıştır. Sistemin simulasyonu için önce asenkron motorun matematik modeli incelenmiştir. Bu model üç fazlı kaynakla simulasyon ortamında uyanlarak SIMNON programında simule edilmiş, daha sonra modele farklı sürme teknikleriyle frekans çevirici modeli de eklenerek simulasyonlar tamamlanmıştır. Avantaj lan sebebiyle PWM sürme tekniği baz alınarak frekans çevirici ve kontrol kartı tasarlanarak prototipleri üretilmiştir. Kontrol kartı için amaca uygun yazılım tamamlanmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2000