Dual kuaterniyonlar ve dual kuaterniyonik eğriler - Dağdeviren, Ali (My University, 2018)
İlk olarak 3 ve 4‐boyutlu Galile uzayları ile ilgili temel bilgiler verilmiştir. Dual kuaterniyonlar ile ilgili temel bazı tanımlamalarla beraber, dual kuaterniyonlar için kuaterniyon çarpımı pure dual kuaterniyonların çarpımını da içerecek şekilde yeniden düzenlenmiş ve Galile uzayı ile izomorf yapı kurulmuştur. Ayrıca bu izomorfluğa bağlı olarak dual kuaterniyonik eğriler için Serret‐Frenet formülleri ve Frenet elemanları elde edilmiştir.
Tez (Doktora) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018
Keywords: Dual kuaterniyonlar; İzotropik dual kuaterniyonlar; Non‐izotropik dual kuaterniyonlar; Serret‐Frenet formülü; Frenet elemanları