Açık hava etkinliklerinden kaynaklanan gürültünün incelenmesi-stadyumlar - Dal, Zeynep (My University, 2007)
Kent kullanıcılarının yorucu ve yoğun hayatları içinde, dinlenmeleri ve hoş vakit geçirmeleri amacı ile düzenlenen spor etkinlikleri, gerçekleştirildikleri mekanlarda gerekli koşullar sağlanmadığı takdirde etkili bir gürültü kaynağı olarak çevrelerine büyük rahatsızlık vermektedir. Kent merkezinde konumlanan stadyumların çevrelerine olan olumsuz etkileri, Ali Sami Yen Stadyumu ve yakın çevresinde gerçekleştirilen çalışmalarla örneklenmiştir. Stadyumların gürültü açısından çevrelerine olan etkileri, kişisel gözlemleri, anket çalışmasını kapsayan öznel değerlendirmeler ve ses ölçmeleri, gürültü haritalama çalışmalarını kapsayan nesnel değerlendirmeler ile ortaya konulmuş, elde edilen bilgiler ışığında çözüm önerileri üretilmiştir. Yapılan incelemeler ve araştırmalar sonucunda stadyumdan kaynaklanan gürültünün yürürlükteki yönetmeliğin belirlemiş olduğu kabul edilebilir düzeylerin çok üzerinde olduğu görülmüştür.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2007
Keywords: Gürültü; Gürültü haritası; Açık hava etkinlikleri; Ali Sami Yen Stadyumu