Eksenel simetrili problemlerin sonlu elemanlar yöntemiyle analizi - Okuyucu, Mustafa (My University, 1996)
Elektrik sistemlerinde kullanılan cihazların elektriksel dayanım, optimum tasarım, çevre faktörlerinin sistem ve malzeme üzerindeki etkileri gibi imalat ve işletme karakteristiklerinin belirlenmesinde kullanılan birçok sayısal yöntem vardır. Bu çalışmada nümerik yöntemler ve teknikler incelenmiş ve birbirleriyle karşılaştırılmıştır. Ayrıca, sayısal yöntemlerden Sonlu Elemanlar Yöntemi'nin özellikleri, elektrik alan problemlerinin çözümünde sağladığı üstünlükler ve çözüm bölgesini otomatik olarak bölmelemenin gerekliliği incelenmiştir. Çözüm bölgesine ilişkin verilerin otomatik olarak üretimi için eğrisel kenarlı teçhizatın kenarlarına iyi bir şekilde uyum sağlayan bir bölmeleme tekniği ve buna ilişkin otomatik veri üretim programı anlatılmıştır. Otomatik ağ üretimi için, sivri uç-elektrod sistemi örnek olarak çözülmüştür. Bir yüksek gerilim bushing'i için kompleks potansiyel çözümü yapılmış, statik ve dinamik elektrik alan dağılımları çizilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1996
Keywords: Sayısal yöntemler; sonlu elemanlar yöntemi; eksenel simetrili problemlerin analizi