İşletmelerde personel planlaması, seçimi ve uygulamaları - Yıldırım, Arife (My University, 1994)
Bu araştırmanın amacı, işletmelerin personel planlaması konusundaki çalışmalarını, personel seçerken uyguladıkları yöntem ve teknikleri incelemek ve bu bilgilerin ışığında pratikte ne derece uygulandığını ortaya koymaktır. Tezin birinci bölümünde, Personel planlaması ve planlamaya gidilirken yapılan iş analizi ile ilgili geniş bilgi verilmiştir. ikinci bölümde ise işletmelerin personel seçiminde uyguladıkları teknikler ve seçim sürecinde uyguladıkları yön temler ele alınmıştır. Bir araştırmayı içeren üçüncü bolümde, İstanbul Sanayi Odası (İSO)' nın belirlediği 1993 yılının 500 büyük işletmesi arasından seçilen ve İstanbul il sınırları içerisinde bulunan 29 büyük işletmenin personel seçim politikaları ve teknikleri ile ilgili hazırlanan bir ankete verdikleri cevaplardan hare ket edilerek bir irdeleme yapılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1994
Keywords: İşletmelerde personel seçimi; Personel planlaması