Tiyoksanton bazlı kinoksalin içeren tek bileşenli fotobaşlatıcıların sentezi ve fotopolimerizasyondaki etkinliğinin incelenmesi - Manap, Mine (My University, 2007)
6-Thia-1,4-diaza-naphtacen-11-one'un (TX-Q) ve 2,3-Dimethyl-6-thia-1,4-diaza-naphthacen-11-one (TX-DMQ) yeni birer fotobaslatıcı olarak sentezlendi ve karakterize edildi. MMA'ınfotobaslatılmıs kütle polimerizasyonu TX-Q ve TX-DMQ beraberinde NMDEA varlıgında veyoklugunda bir fotoreaktör içerisinde gerçeklestirildi. lave olarak, deneyler azot atmosferialtında da gerçeklestirilmistir.Çok fonksiyonlu akrilatlar (EA+TPGDA ve TMPTA) ile polimerizasyon dönüsüm ve ısılarıFoto-DSC kullanarak gerçeklestirildi. Bu iki yeni fotobaslatıcının fotolizi gerçeklestirildi vefotobeyazlasması da izlenmistir.Anahtar Kelimeler: Fotobaslatıcı, serbest radikal polimerizasyonu, 6-Thia-1,4-diazanaphtacen-11-one (TX-Q), 2,3-Dimethyl-6-thia-1,4-diaza-naphthacen-11-one (TX-Q),monomer, akrilat.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2007
Keywords: KUVANTUM VERİMİ VE ETKİNLİĞİ; KİNOKSALİN