Elektromagnetik alanların biyolojik etkileri - Tazegül, Handan (My University, 2006)
Modern toplumlarda yaşayan hemen herkes, sürekli olarak doğada bulunanın çok üstündeelektromagnetik alan ve dalgaların içinde bulunmaktadır. Bunların insan sağlığı üzerinde olasıolumsuz etkileri tartışma konusu olmaya devam etmektedir.Bu çalışmada elektronik alandaki hızlı gelişmeler sonucu, maliyetin düşmesi ile sağlık, askerive sivil haberleşme teknolojilerinde çok çeşitli frekans bantlarındaki elektromagnetikalanların, canlıları ne şekilde etkileyebileceğine ilişkin araştırmalar yapılmıştır. Tüm bilimselbelirsizliğe rağmen, neyin zararlı olup olmayacağı konusunda bir fikir verildikten sonrakişisel korunma ve halk sağlığı açısından önerilerde bulunulmuştur.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006
Keywords: elektromagnetik alanlar; biyolojik etkileri; kirlilik olgusu