Türkiyede elektrik enerjisi talep tahmini - Kırkgül, Salih (My University, 1993)
Bünya da ve Türkiye'de elektrik enerjisinin Önemi 197.3 petrol krizinden sonra daha iyi anlaşılmıştır. Bunun için beş yıllık kalkınma planlarında, ülkede bol olan düşük kaliteli linyit ve Hidrolik enerjiden faydalanılarak enerji üretimi- ağırlık verilmesi Öngörülmüştür. Yeterli Linyit ve Hidrolik potansiyeli olan., olan Türkiye için son derece doğru bir karar dır, 199.0 lı yıllardan itibaren Roğalgazlı Kombine fevrim santrallarının yapılmasına ağırlık verilmiştir. Çalışmamızın birinci bölümünde elektrik enerjisinin önemi, güncelliği ve diğer enerji kaynaklarından üstünlüğü anlatılmış tır, İkinci bölüm de ise genel kavramlar ve elektuziİL. talep, tah minin de kullanılan yöntemler anlatılmıştır. Bu çaluşmada genel olarak elektrik enerjisi talep tahmin, yöntemleri açıklanmış ve I992-20QO. yılları arasını kapsayan dönem, için üç farklı yön temin sonuçları verilmiş ve değerlerin birbiriyle karşılaştırıl ması yapılmıştır. Türkiye'de elektrik enerji sektörünün doğuşu.gelişimi ve günümüz de hangi aşamada olduğu açıklanmıştır, öon yıllarda elektrik enerji sektörü büyük, gelişme göstermiştir, çalışmamız da kurulu güç değerleri, yıllık Gwh olarak enerji tüketim değer-leri verilmiştir. Son bolüm de isi i-ürkiye elektrik, enerjisi talep tanmin- leri üzerinde durulmuş, konut, ticarethane, sanayi elektrik ta leplerinin nasıl yapılabileceği ve genel olarak I9S2.~2Q.QQ: yıllarıarasını kapsayan, elektrik taleplerinin birbirleriyle karşılaştırılmaları yapılmıştır. Avantaj ve dezavantajları ortaya çıkarılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1993
Keywords: Elektrik enerjisi; Türkiye’de elektrik enerjisi sanayi sektörünün yapısı ve gelişimi