Varyasyon yöntemlerle bazı denklemlerin çözümü ve özdeğerlerin yaklaşık bulunması - Aydın, Mehmet Ali (My University, 2001)
En iyi yaklaşım ve maksimum prensibi yöntemleri ile nonhomojen denklemlerin yaklaşık çözümü, Ritz-Rayleigh ve Weinstein yöntemleri ile kendine eş operatörlerin özdeğerlerinin yaklaşık bulunması incelenmiştir. Özdeğerlerin yaklaşık bulunması yöntemleri bazı adi diferansiyel denklemler için sınır değer problemine uygulanmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2001
Keywords: Makaksimum teoremi; Ritz-Rayleigh yöntemi; Hilbert uzayında özdeğer problemleri