Değişik oranlarda SiC içeren aluminyum matrisli kompozitlerin birleştirilmesi - Engin, Çisem (My University, 2007)
Bugün geleneksel malzeme kullanarak teknolojinin tüm gereksinimleri karşılanamamaktadır. Bu nedenle, kompozit malzemeler geliştirilmeye başladıkları günden itibaren geleneksel malzemelerin yerini almaktadır. Özellikle uzay, uçak ve otomotiv sanayi gibi sektörlerde bu malzemelerin kullanımı oldukça artmaktadır. Üretim yöntemleri katı ve sıvı hal olmak üzere ikiye ayrılmaktadır, bilinen en eski üretim metodu toz metalurjisi yöntemidir. Katı hal üretiminde seçilen matris ve taşıyıcı malzemeye bağlı olarak toz metalurjik üretim özellikle SiC takviyesi gibi sert yapıların takviyesinde tercih edilmektedir. Kullanım alanı gittikçe artan kompozit malzemelerin birleştirilmesinde değişik yöntemler kullanılmaya başlanmaktadır. Birleştirme yöntemi, MMK'lerin özelliklerini değiştirebilir bu nedenle uygun birleştirme yöntemleri uygulanmalıdır. Bu çalışmada, değişik oranlarda SiC içeren alüminyum matrisli kompozitlerin toz metalürjisi yöntemiyle üretim aşamaları ve üretilen kompozitlerin TIG kaynak yöntemi ile birleştirilmesi üzerine çalışılmaktadır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2007
Keywords: Kompozit malzemeler; Metal matrisli kompozitlerin üretimi; SiC takviyeli alüminyum matrisli kompozit; Toz metalurjisi; TIG kaynağı