Optik modülatörlerde performans analizi - Tarı, Emine (My University, 2010)
Son yıllarda haberleşme ağlarında artan trafiğe bağlı olarak kapasite ihtiyacı doğmuştur. Optik ağlar, THz'ler seviyesinde çalışan frekans karakteristiği sayesinde büyük ölçüde bu ihtiyaca çözüm olmuştur. Optik ağlarda, optik kuplör, optik sensör, optik kuvvetlendirici, optik filtre ve optik modülatör gibi devre elamanları kullanılarak veri iletimindeki performans artırılmaktadır.Bu çalışmada, söz konusu devre elemanlarından optik modülatörlerin çalışma prensipleri dikkate alınarak iletişimdeki yeri ve kullanımı irdelenmiştir. İletilen işaretin faz, genlik ve frekans bilgilerinin, optik modülatör üzerindeki etkileri OptiSystem 7.0 simülatör yazılımı aracılığyla analiz edilmiştir.Çalışmanın Birinci Bölüm'ünde, konuya giriş yapılarak optik haberleşmenin tarihçesi anlatılmıştır. İkinci Bölüm'de, optik dalga kılavuzlarının modal analizi yapılmıştır. Üçüncü Bölüm'de, optik modülatörler ve çalışma prensipleri incelenmiştir. Dördüncü Bölüm'de modülatörlerle ilgili uygulamalar ve performans analizi simülasyonlarına yer verilmiş ve Beşinci Bölüm'de çalışmadan elde edilen sonuçlar açıklanmıştır.Anahtar Kelimeler, optik modülatör, Mach_Zender, optik modülatörlerde çıkış gücü, sönümleme Oranı, bias gerilimi.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2010
Keywords: Optik doğalgaz klavuzlarında modal analiz; Optik dalga klavuzlarının özellikleri; Optik modülatör simülasyonu ve analizi