Çarpım operatörleri - Çelik, Emine (My University, 2007)
K kompakt Hausdorff uzayındaki bütün sürekli fonksiyonların C(K)-uzayları arasındaki latis homomorfizmaların özellikleri düşünülerek, onların cebirsel homomorfizmalarla ilişkileri verildi. Latis (örgü) homomorfizmaların genişleme özellikleri kadar C(K)-uzayları arasındaki latis ve cebirsel homo morfizmaların temel niteliği sunuldu. C(K)-uzaylarındaki çarpım operatörleri tartışıldı. Bir Banach latis olarak birimli bir Soyut M-uzayı (AM-uzayı) çok önemli olan bir f-cebiri yapısına sahiptir. Bir AM-uzayının halka yapısından faydalanılarak Banach latislerde operatörlerin faydalı bazı "yerel yaklaşım" özellikleri çıkarıldı. Örnegin, birimli bir E, AM-uzayını alırsak, E'' ikinci dualinin sıralı izdüsümleri E' nin çarpım operatörleri tarafından "yerel olarak" yaklaştırılabilir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2007
Keywords: Çarpım operatörü; Latis homomorfizması; Cebirsel homomorfizma; Soyut M-uzayı (AM-uzayı); Ortomorfizma; Bileşke operatör