Çelik - kompozit katmanlı zırh malzemelerinin dinamik modellenmesi - Şenyılmaz, Hilal Kemal (My University, 2008)
Bu çalışmada, 5 kilogramlık TNT patlaması karşısında çelik - kompozit katmanlı zırh malzemelerinin davranışı incelenmiştir. Çalışmanın ilk bölümünde zırh çeliği tek başına modellenmiş, patlama karşısında meydana gelen deplasman ve deformasyon hızı bulunmuştur. Daha sonra aynı kalınlıktaki çelik üzerine rijit olarak bağlanmış kompozit malzemenin deplasmanı ve deformasyon hızı lif yönüne bağlı olarak incelenmiştir. Son bölümde çelik ve en uygun lif yapısına sahip kompozit plakalar arasına polistiren köpük yerleştirilerek testler tekrar edilmiş, polistiren köpüğün farklı kalınlıkları için kompozit katmanda oluşan deplasman ve deformasyon hızları bulunmuştur.Elde edilen veriler ışığında mayın patlamasına karşı yalnız çelik malzemeler yerine istenen değerlere bağlı olarak çelik - kompozit veya çelik - elastomer köpük - kompozit katmanlı malzemelerin kullanılmasının oluşan deplasman ve deformasyon hızı bakımından daha uygun olduğu sonucuna varılmıştır
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2008
Keywords: Mayın patlaması; Çelik - kompozit katmanlı zırh malzemeleri; Dinamik analiz