Elastik zemine oturan dairesel plakların sonlu elemanlar yöntemiyle zorlanmış titreşiminin dinamik analizi - Yüksel, Mehmet (My University, 2002)
Ülkemizde 17 Ağustos 1999 ve sonraki depremlerin neden olduğu can ve mal kayıpları, dolayısı ile deprem olaylarına verilen önem, yapı dinamiği, dinamik analiz ve deprem mühendisliği konularına olan ilginin artmasına neden olmuştur. Dinamik analiz deprem mühendisliği konularının temel esaslarını vermesi bakımından önemlidir. Bu çalışmasında elastik zemine oturan dairesel plakların sonlu elemanlar metoduyla sönümsüz zorlanmış titreşiminin dinamik analizi yapılmıştır. Böyle bir problem uygulamada hava alanı, yol, silo temelleri, su deposu temelleri gibi proje çalışması olarak ta ele alınabilir. İlk olarak sonlu elemanlar metoduna kısaca değinilerek konuyla ilgili deplasman fonksiyonlarının ve deplasman parametrelerinin nasıl seçileceğinden bahsedilmiştir. Daha sonra elastik zemine oturan dairesel plağın zorlanmış titreşimi incelenmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2002
Keywords: Sonlu elemanlar metodu; Şekil fonksiyonu; Zaman aralığı; Hareket diferansiyel denklemi; Zorlanmış titreşim