YTÜ DSpace Kurumsal Arşivi

Gıda ile temasta bulunan plastik filmlerinin yıpranma özelliklerinin incelenmesi

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisor Doç. Dr. Vilayet Alekperov
dc.contributor.author Denkdaş, Cenk
dc.date.accessioned 2018-07-17T11:56:56Z
dc.date.available 2018-07-17T11:56:56Z
dc.date.issued 2006
dc.identifier.uri http://localhost:6060/xmlui/handle/1/1518
dc.description Tez (Doktora) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006
dc.description.abstract Artan dünya nüfusu beraberinde gıda tüketimini de arttırmıstır. Buna bağlı olarak da gıdaların uzun süreli saklanması için uygun ambalaj malzemelerin araştırılması veya mevcut olanların daha iyi hale getirilmesi için yapılan arastırmalar artmıstır. Özellikle bu çalışmalarda gıdaların yapısal değisimleri incelenmistir. Gıdalar ile ambalaj malzemelerinin etkileşimleri sonucu malzemelerde meydana gelen değişimlerin fazla incelenmediği görülmüştür. Bu çalışmada, Türkiye'de özellikle gıda ambalajlama amaçlı kullanılan PET ve naylon-6 filmlerinin gıdalarla etkilesmesi sonucu ortaya çıkan yıpranmalar arastırıldı. Araştırmalar sonucunda, PET ve naylon-6 malzemeleri ile gıdaların etkilesmeleri sonucu ortaya çıkan malzemelerin fiziksel ve mekaniksel özelliklerindeki değisimler tespit edilmistir. Tespitler sonucunda, PET ve naylon-6 kaplarında gıdaların maksimum bekletilme kosulları belirlenmis ve raf ömürleri için minimum saklama süresi tespit edilmeye çalışılmıştır.
dc.subject Polimer
dc.subject Pet filmler
dc.subject Hidrojen bağlar
dc.title Gıda ile temasta bulunan plastik filmlerinin yıpranma özelliklerinin incelenmesi
dc.type Tez


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster