YTÜ DSpace Kurumsal Arşivi

Deniz suyundan tatlı su üretiminin teknik ve ekonomik etüdü

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisor Doç. Dr. Şükrü Bekdemir
dc.contributor.author Akdemir, Erkan
dc.date.accessioned 2018-07-30T11:09:13Z
dc.date.available 2018-07-30T11:09:13Z
dc.date.issued 2009
dc.identifier.uri http://localhost:6060/xmlui/handle/1/10404
dc.description Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2009
dc.description.abstract Nüfus artışı, sanayileşme ve etkin tarım faaliyetlerinin, dünyanın kısıtlı yeraltı ve yerüstü kaynaklarını tükettiği ve çevre sorunlarını arttırdığı bir gerçektir. Sanayileşme ve gelişme hamlelerine paralel olarak ülkemizde de kaynak tüketimi hızla artmaktadır. Dünyada ve ülkemizde su kaynaklarının giderek tükenmesi ve mevcut su kaynaklarının kullanılamayacak duruma gelmesi, su temini konusunu ön plana çıkarmaktadır. Özellikle, su gibi doğal bir kaynağın geriye dönülemeyecek bir şekilde tüketilmesine engel olmak için bekleyecek zamanın olmaması, insanoğlunu bu kaynakları koruyacak ve kurtaracak teknolojileri kullanmaya ve geliştirmeye mecbur kılmaktadır. Bu çalışmada, deniz suyunun tuzunun giderilerek, içme ve kullanım suyu eldesi amacıyla kullanılan yöntemler teknik ve ekonomik olarak incelenmiştir.
dc.subject Tuz giderme
dc.subject Ters osmoz
dc.subject İyon değişimi
dc.subject Ekonomik analiz
dc.title Deniz suyundan tatlı su üretiminin teknik ve ekonomik etüdü
dc.type Tez


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster