YTÜ DSpace Kurumsal Arşivi

Fındık ve incirlerde aflatoksin tayini ve metot doğrulaması

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisor Doç. Dr. İnci Arısan Ataç
dc.contributor.author Özer (Durgun), Banu
dc.date.accessioned 2018-07-19T06:24:17Z
dc.date.available 2018-07-19T06:24:17Z
dc.date.issued 2002
dc.identifier.uri http://localhost:6060/xmlui/handle/1/3042
dc.description Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2002
dc.description.abstract Gıda kaynaklı bazı yaygın küflerin metabolitlerinin toksijenik etkilerinden dolayı sağlık riskleri oluşturabildiği bilinmektedir. Aspergillus flavus ve Aspergillus parasiticus kanserojenik toksinler (aflatoksinler) üreten, gıdalarda sık rastlanan küflerdendir. Aflatoksinlerin keşfiyle, bu toksinlerin gıdalardaki konsantrasyonlarının tespiti için çeşitli metotlar geliştirilmiştir ve oluşma riskleri bütün dünyadaki gıdalarda rastlanabilecek bir problem olmasından dolayı, kimyasal tespiti standardize edilmiştir. Bu çalışmada standardize metotlardan biri kullanıldı ve mevcut laboratuvar şartlarında doğrulaması yapıldı. Ayrıca, yerfıstığı ve kuru incir'deki aflatoksin konsantrasyon seviyesinin tespiti ile ilgili uluslararası kolaboratif çalışmalara katılınarak doğrulaması yapılan metodun güvenilir sonuçlar verdiği ispatlandı.
dc.subject Aspergillus türü
dc.subject Mikotoksin analiz
dc.subject Fndık ve incirde aflatoksin yöntem
dc.subject Aflatoksin
dc.subject HPLC
dc.title Fındık ve incirlerde aflatoksin tayini ve metot doğrulaması
dc.type Tez


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster