YTÜ DSpace Kurumsal Arşivi

Ozon uygulamasıyla patulin giderilmesi

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisor Prof. Dr. Mehmet Pala
dc.contributor.author Akgül, İlker
dc.date.accessioned 2018-07-19T11:14:51Z
dc.date.available 2018-07-19T11:14:51Z
dc.date.issued 2001
dc.identifier.uri http://localhost:6060/xmlui/handle/1/5032
dc.description Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2001
dc.description.abstract Her geçen gön gelişen meyve suyu sektörü ve artan elma suyu ihracatı, bu sektörde urun ve üretim kalitesini geliştirmeyi zorunlu kılmaktadır. Halk sağlığı ve ihracatımız için elma ürünlerinin toksik açıdan güvenli üretimi gerekmektedir. Bu zorunluluk, meyve suyu İhracatçılarını yeni yöntem bulmaya yönlendirmiştir. Bu çalışmada, ozonun yüksek oksidasyon özelliğinden yararlanılarak elmadaki patulin giderilmiştir. Patulin çözeltileri üzerinden değişik ozon debilerinde (34,56 ve 67,68 mg/saat) ve işlem sürelerinde (1, 2, 3, 4 dakika) ozon geçirilmiştir. Patulin çözeltisinde, ozon debisi 34,56 mg/saat ve işlem süresi 3 dakikada patulin miktarı % 100 ve ozon debisi 67,68mg/saat ve işlem süresi 4 dakikada % 92,13 azaltılmıştır.
dc.subject Ozon
dc.subject Elma suyu üretimi
dc.subject Patulin
dc.subject Ozonla arıtma
dc.title Ozon uygulamasıyla patulin giderilmesi
dc.type Tez


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster