YTÜ DSpace Kurumsal Arşivi

Kabak çekirdeği yağının süperkritik CO2 ortamında ekstraksiyonu

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisor Doç. Dr. Nalan A. Akgün
dc.contributor.author Onart, Kıvılcım
dc.date.accessioned 2018-07-19T11:17:47Z
dc.date.available 2018-07-19T11:17:47Z
dc.date.issued 2011
dc.identifier.uri http://localhost:6060/xmlui/handle/1/5169
dc.description Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2011
dc.description.abstract Kabak çekirdeğinden süperkritik koşullarda CO2 kullanılarak gerçekleştirilen ekstraksiyon çalışmaları ile de kısa zamanda kaliteli yağ eldesi hedef alınarak farklı ekstraksiyon koşullarında elde edilen yağ miktarları ve serbest yağ asitleri baz alınarak uygun çalışma koşulları ve ürünün kullanılabilirliği araştırılmıştır. Araştırmaya tabi tutulan hammaddeler, İskenderun ve Nevşehir yörelerinden temin edilen işlenmiş ve işlenmemiş kabak çekirdekleri ile piyasada bulunan bazı kabak çekirdeği yağlarından oluşmaktadır. Bu hammaddelerin yağ miktarları, serbest yağ asitleri, sabunlaşmayan madde miktarları, iyot indisleri, kırılma indisleri ve yoğunlukları incelenmiştir. Yapılan analizlerin sonucu göz önünde bulundurularak gerekli değerlendirmeler yapılmıştır.
dc.subject Kabak ve kabak çekirdeği
dc.subject Süperkritik akışkan ekstraksiyonu
dc.subject Ekstraksiyon sistemi
dc.title Kabak çekirdeği yağının süperkritik CO2 ortamında ekstraksiyonu
dc.type Tez


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster