YTÜ DSpace Kurumsal Arşivi

Mutfak havalandırma sistemlerinde kanal malzemelerinin incelenmesi

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisor Prof. Dr. Ayşegül Akdoğan
dc.contributor.author Komaç, Ayça
dc.date.accessioned 2018-07-30T08:23:06Z
dc.date.available 2018-07-30T08:23:06Z
dc.date.issued 2004
dc.identifier.uri http://localhost:6060/xmlui/handle/1/9926
dc.description Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2004
dc.description.abstract Gelişen teknoloji ile birlikte mutfakların yapısı ve ihtiyaçları da değişmektedir. Endüstriyel mutfaklarda pişirme kokularının dış hacimlere yayılmaması, pişirme cihazlarından çıkan ısı ve nemin mutfak çalışanlarına, mutfak araç gereç ve yiyecek maddelerine zarar vermemesi açısından havalandırmanın önemi büyüktür. Mutfak havalandırma kanal malzemeleri için korozyon direnci büyük önem taşımaktadır. Ayrıca endüstriyel mutfaklarda çok sık görülen davlumbaz yangınlarının yol açtığı ekonomik kayıpların önüne geçilebilmesi için malzeme seçiminde çok dikkatli olunmalıdır. Bu amaçla, yapılan çalışmada farklı iki kanal malzemesi, 0, 2, 3, 4, 365 haftalık sürelerle korozyona tabi tutularak mekanik özellikler ve korozyon dirençleri belirlenmiştir. Deneyler sonucunda elde edilen verilerin ışığında, siyah sacın özellikle endüstriyel mutfak havalandırma kanallarında kullanılması gerektiği saptanmıştır.
dc.subject Mutfak havalandırma sistemleri
dc.subject Mutfak havalandırma sistem malzemeleri
dc.subject Mutfak havalandırma sistemleri imalatı
dc.subject Korozyon
dc.subject Davlumbaz söndürme sistemleri
dc.title Mutfak havalandırma sistemlerinde kanal malzemelerinin incelenmesi
dc.type Tez


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster