YTÜ DSpace Kurumsal Arşivi

Gıda maddelerinin soğutulmasının incelenmesi, soğutma sistemlerinin karşılaştırılması ve öneriler

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisor Doç. Dr. Galip Temir
dc.contributor.author Yeltekin, Harun
dc.date.accessioned 2018-07-30T08:13:21Z
dc.date.available 2018-07-30T08:13:21Z
dc.date.issued 2003
dc.identifier.uri http://localhost:6060/xmlui/handle/1/9896
dc.description Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2003
dc.description.abstract Gıda maddelerinin soğutulması ve muhafaza edilmesi, eskiden beri incelenip, geliştirilen bir konudur. Gıda maddelerinin soğuk depolaması sırasında dikkat edilmesi gereken önemli hususlar arasında, gıda maddelerinin durumu, soğutma sistemi ve cihazları gösterilebilir. Meyve, sebze ve et gibi değişik gıda maddelerinin, soğutma ve donma süreleri, ısıl özellikleri incelenip, örnekler verilerek, bunların sonucunda oluşturulan çizelgelerin açıklanması yapılmıştır. Çeşitli soğutma çevrimlerinin tanımı yapıldıktan sonra soğutma sistemlerinde, farklı soğutucu akışkanların ve soğutma sistemindeki cihazların seçiminin, gıda maddelerinin muhafazasını nasıl ve ne yönde etkilediği incelenmiştir. Ayrıca, mekanik sıkıştırmalı soğutma sistemi ile absorbsiyonlu soğutma sistemlerinin birim enerji maliyetleri karşılaştırılıp, en uygun soğutma sisteminin seçimi yapılmıştır.
dc.subject Soğuk hava depoları
dc.subject Soğutucu akışkanlar soğutma çevrimleri
dc.subject Besinlerin soğutma ve donma süreleri
dc.subject Besinlerin ısıl özellikleri
dc.title Gıda maddelerinin soğutulmasının incelenmesi, soğutma sistemlerinin karşılaştırılması ve öneriler
dc.type Tez


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster