Butez çalışmasının amacı, deneysel olarak hazırlanmış sekiz farklı ekşi hamurekmeğinin glisemik indeksi (GI), in vitro nişasta sindirilebilirliği, protein vemineral biyoerişilebilirliği ile amino asit profili üzerindeki ...
Ekşi hamurda gerçekleşen maya ve Laktik asit bakterilerinin (LAB) metabolik aktiviteleri ekşi mayalı ürünlerin kalitesini geliştirmektedir. Fermente gıdaları GABA açısından zenginleştirmek için ise fermantasyon ortamına ...
Tam buğday ekmeği mineraller, vitaminler, fenolik bileşenler, steroller ve tokoferoller
gibi birçok fitokimyasalı içermektedir. Aynı zamanda divalent mineralleri bağlayıp ince
bağırsakta mineral alımını olumsuz yönde ...
Bu çalışmada, yüksek besleyici özelliklerinden dolayı nohut ununun dondurulmuş ekşi hamurlu ekmek yapımında kullanım olanakları araştırılmıştır. Tip I ekşi hamur, buğday ununa belli oranlarda nohut unu (%0, %25 ve %50) ...